събота, 13 октомври 2012 г.

Как да подобрите италианския си


Италия се обединява през 19-и век. Поради това има много местни диалекти, които се говорят там. Това е позволило на различните региони да останат икономически силни, докато в същото време са запазили своята уникална култура.
Сега всеки в Италия говори на стандартен италиански, който е произлязъл от Тоскана. Дори жителите на региона често се подиграват на диалектите, особено на този в Рим.
Ако искате да се научите как да говорите истински италиански, трябва да подобрите речника и произношението си.  Трябва наистина да произнасяте както трябва думите и фразите, докато говорите в правилния ритъм и интонация, за да звучите като местен.
Италианската азбука се състои от 21 букви и трябва първо нея да научите. Щом вече можете да я казвате, започнете да се учите как да използвате съгласните и гласните звуци. В началото може би ще ви е трудно, но с практиката ще разберете правилата и ще започнете да говорите правилно.
Ако планирате да ходите в Италия или някоя от другите страни, където се говори италиански, можете да си поръчате самоучител по италиански с включени аудио записи, за да чувате и повтаряте думите и фразите. Обикновено в самоучителя или българо италиански разговорник са включени най-често използваните фрази, които определено ще се окажат много полезни за вас, ако сте туристи и попаднете в ситуация, в която ще ви се наложи да се разберете с местните хора или да прочетете някоя табела или указание.
Разбира се тук не говорим само за самоучител по италиански и българо италиански разговорник от книжарницата или специализираните магазини – тези неща вече са достъпни за всеки в интернет, където могат да се открият или безплатни, или на много ниска цена.
Те обикновено са напълно подходящи са начинаещите, които все още се опитват да схванат езика и се притесняват, че ще им се смеят, ако се опитат да заговорят някого на испански. Това не бива да е така и ще видите как един самоучител по италиански може да промени изцяло преживяването ви.
Няма нищо по-хубаво от това да отидеш в чужда страна и се чувстваш самоуверен и горд, защото можеш спокойно да разговаряш с местните хора на техния роден език. Да не говорим, че по този начин показвате уважение към италианската култура и италианците, които ще гледат на вас по много по-различен начин, щом разберат, че сте отделели толкова време и усилия, за да научите езика им.
Забравете за жестовете с ръце, нервите и опитите да обясниш на италианеца, че го питаш на къде е Рим или как да стигнеш до колизеума. Сега само с българо италиански разговорник можете да си спестите много главоболие и да прекарате една наистина интересна и незабравима ваканция в Италия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар