събота, 13 октомври 2012 г.

Защо е нужен самоучител по италиански?


За да усвоите лесно и бързо този очарователен език можем да ви препоръчаме да го направите чрез самоучител по италиански. Не е изненадващо, че хората, които взимат курсове по италиански се стремят да имат произношението и интонацията на италианците.

Артикулация на звуците е свързана с положението на органите - език, зъби и устни. Това разположение се формира в първите години от живота и се отличава от представителите на различни народи. В помощ на артикулацията на звуците с италиански език за начинаещи има транскрипция на отделните звуци, която се изучава в курсовете по италиански. Транскрипцията показва как да произнесем определен звук.

Да се научим на добро произношение с помощта на транскрипцията, естествено е по-лесно. Най-добрият начин за подобряване на италианското ни произношение е да ползваме българо италиански разговорник комбинирано със слушането на италианска реч. Освен това аудио курс по италиански, песни, телевизионни предавания и общуване с италианци или преподавател - всички те са добри начини за усвояване на езика.

Уроци за начинаещи - http://самоучителпоиталиански.com/

Чувствайте се свободни да имитирате италианците, начина им на говор - силен, провлечен придружен с жестове. Важно е също колко време четете на глас новите текстове на италиански. Докато използвате италиански език самоучител може да записвате речта си. С новите технологии вече има подходящи записващи устройства и с помощта на стандартен персонален компютър, можете лесно да записвате вашият глас. За записа ще ви е нужно микрофон към компютъра ви. Също може да инсталирате на компютъра си една от програмите за запис и редактиране на звуци. Сега можете да записвате гласа си и да следите вашето произношение. Слушайте, четете, взимайте уроци по италиански език, записвайте и прослушвайте отново и отново, за да изчистите акцента си! Може би сте забелязали, че хората, които говорят чужд език имат акцент. За да нямате акцент постоянно слушайте италианска реч, музика или караоке, което също е начин за подобряване на вашето произношение!

Италианското произношение не е толкова сложно, защото този език няма редки, необичайни звуци, както други езици. И все пак италианското произношение има някои тънкости. Италианските съгласни се произнасят енергично и звънко. Гласните звуци имат открито и закрито звучене, винаги различно за слуха и сложно за възпроизвеждане.

Невероятно, но този мелодичен език можете да усвоите чрез самоучител по италиански и само за един месец вие ще сте уверени в себе си.




Няма коментари:

Публикуване на коментар