събота, 13 октомври 2012 г.

Защо имаме нужда от италиански език?


Всеки, който за първи път посети Италия, веднага се влюбва в тази страна и желае да научи мелодичния й език, като за по бързо и лесно усвояване прибягва към самоучител по италиански. Вие ще обикнете тази страна, защото тя има невероятни уникални пейзажи, лазурно море, древни градове и кухня известна в целия свят. И това не е всичко, вашият интерес към тази страна ще ви кара да я посетите много, много пъти.
Но за да научите повече за една страна, както и за Италия, за хората, техните обичаи, култура, на първо място е да се заемете с изучаване на италиански език. Това може да направите с нашия италиански самоучител. Чрез изучаване на италиански вие ще откриете един нов свят и много нови възможности.
От средновековна Италия са останали културни и художествени творби. Италианците през всички векове са демонстрирали своя деликатен вкус и талант, като са създали произведения на изкуството, чието значение е безценно, дори и в наши дни. Невъзможно е да си представим света на изкуството без "Мона Лиза" от Леонардо да Винчи, както е невъзможно да си представим света без блестящите открития на този известен човек.
За таланта на италианските художници, архитекти, композитори и поети може да се пише много, но за да разберем и наистина да оценим напълно техните произведения на изкуството, можем да взимаме уроци по италиански, за да се потопим в културата на тази слънчева страна.
Методика за преподаване на италиански език се основава на използването на образователни материали, специално проектирани и адаптирани за изучаване на италиански език от чужденци.
След всеки урок има италиански разговорник, граматика и лексика разпределени в учебния материал, чрез упражнения и семинари.
В зависимост от нуждите на всеки курсист и неговото обучение, интензивността на всеки урок се коригира, като по този начин се увеличава ефективността за усвояване на учебния материал.
Италианският език принадлежи към тези езици, от които всеки знае по някоя дума (преди всичко що се отнася до музиката и храната). Естествено италианската кухня не е известна само със своята пица, спагети и макарони. И разбира се ние не можем да забравим ценните произведения на италианската литература и великолепните филми, който са оставили фрази, като «La dolce vita», известна и използвана в цял свят.
Да взимат курсове по италиански е много важно за хора, който работят в сферата на бизнеса, изкуството, модата, промишлените технологии и в много други професии. Изучаването чрез самоучител по италиански е удачно, както за ученици от гимназиите, така и за студенти, който биха искали да направят кариера в история на изкуствата, музиката, литературата, педагогиката и международните отношения.



Няма коментари:

Публикуване на коментар